Qui sóc / Cursos / Llibre

 


Em dic Karin Konkle. Fonamentalment, em defineixo com una persona que ha après de les coses viscudes, que ha buscat les eines que em faltaven i que ha trobat o creat estructures per a poder compartir els aprenentatges amb altres persones.


Durant la meva adolescència, vaig patir la malaltia física i la violència de gènere. I això, en part, va ser el que em va dur a llicenciar-me en estudis de gènere (Women's Studies) a la Universitat de Columbia de Nova York, i a posar-me a aprendre arts marcials. Sóc tercer Dan de Aikido en la Ki No Ken Kyu Kai International Association de Doshu K. Yoshigasaki i he fet diversos cursos específics d'autodefensa (Impact, Model Mugging, etc.) i d'altres arts marcials.


M'he format, també, en Medicina Tradicional Xinesa, en Teràpia de la Polaritat i en el mètode Grinberg, sempre a la recerca de noves eines per treballar amb la ment i el cos, de manera integral.
Tot i ser nord-americana, visc a Catalunya des de l'any 1992. És aquí on, des de fa més de 15 anys, exerceixo com a professora d'arts marcials (Aikido i Tai Txi) i d'autodefensa per a dones. Estic reconeguda com a professional autònoma per la Generalitat de Catalunya i estic inscrita al Registre Oficial de Professionals de l'Esport.


Crec que el compromís social i el creixement personal poden anar junts i ens poden portar a un món més lliure, igualitari i feliç. Per això, col·laboro amb diferents ajuntaments i entitats com el Col·lectiu Gai de Barcelona i diverses associacions de dones.
A part de la meva activitat docent, he coordinat diverses jornades sobre temes de gènere i sexualitat, i vaig ser coordinadora i directora tècnica del curs en DVD "Autodefensa contra les agressions homòfobes", editat l'any 2009.


L'any 2012 vaig publicar un llibre sobre autodefensa: ¿Estás segura? Autodefensa y las claves de la auténtica seguridad, que pretén explicar i recollir les línies fonamentals del meu treball en autodefensa al llarg de tots aquests anys, amb un enfocament integrador del cos i la ment.
En aquest sentit, en tota la meva feina busco fomentar la calma, la intuïció, l'autoestima, l'autoconeixement, la percepció i la força física... que formen la base, a la meva manera de veure, d'una vida saludable i segura.